У деяких регіонах досі дуже важко користуватися мобільним телефоном. Принаймні така ситуація може спричинити труднощі з отриманням електронних листів, спілкуванням у соціальних мережах і навіть телефонними дзвінками. За допомогою цих трьох порад ви зможете покращити прийом сигналу на своїй трубці та залишатися на зв'язку з цифровим світом.

1. Виберіть відкрите місце та зніміть із смартфона чохол

Перша порада може здатися надто простою, але вона гарантує результат. Намагайтеся триматися подалі від дерев, металевих конструкцій або бетонних стін, оскільки це може послабити сигнал. Також зніміть з пристрою захисний чохол - так антена позбавиться нехай і невеликої, але перешкоди. Крім того, рекомендується максимально зарядити акумулятор, оскільки під час пошуку мережі телефон витрачає багато енергії.

2. Увімкніть та вимкніть режим польоту

Теж хороше рішення, щоб покращити якість сигналу, адже так ви зможете перезапустити модулі мобільного зв'язку, Wi-Fi та Bluetooth.

На пристрої Android це зробити дуже просто: посуньте шторку у верхній частині екрана, знайдіть значок літака і активуйте його. Потім зачекайте 15 секунд і натисніть іконку, щоб вимкнути режим польоту.

На iPhone доступ до авіарежиму можна отримати через Центр керування. Але на старих моделях смартфонів Apple процес відрізняється. У цьому випадку посуньте панель внизу екрана, торкніться кнопки з літаком, який стане помаранчевим при активації. Зачекайте трохи та відключіть його.

3. Перезавантажте смартфон

Старий трюк з вимкненням та включенням смартфона покращує сигнал мережі за рахунок скидання всіх запущених процесів. Він ефективний, оскільки виправляє тимчасові помилки, оновлює мережеві з'єднання, перезапускає модеми пристрою, закриває програми, що працюють у фоновому режимі та відновлює зв'язок із стільниковими вежами.