Багато телефонів буквально просочені мобільною рекламою - вона може запускатися в невідповідний момент, дратувати або відволікати людину від роботи. На щастя, існує кілька способів, якщо не повністю позбутися, то хоча б серйозно обмежити її присутність у вашій трубці.

Xiaomi

У смартфонах Xiaomi та Poco міститься традиційно багато реклами, особливо у більш дешевих моделях. Першим кроком для її відключення є деактивація системної програми MSA. Просто зайдіть в налаштування вашого телефону в розділі "Паролі та безпека", знайдіть там опцію "MSA" і посуньте повзунок навпроти неї вліво. Ви отримаєте запит на проведення операції, яку потрібно підтвердити. Для довідки: MSA піклується про запуск персоналізованих оголошень у фірмовій оболонці MIUI.

Але це ще не все: у телефонах Xiaomi рекламні ролики з'являються і в сторонніх програмах. У цьому випадку вам доведеться заходити в налаштування кожного застосунку та шукати там такі опції: "Показувати рекомендований контент", "Рекомендації" або "Показувати рекламу". Просто вимкніть ці параметри, і оголошення більше не дратуватиме вас своєю появою.

Samsung

Для корейських телефонів це не така вже й велика проблема, але вона існує. У першому випадку можна вимкнути повідомлення "Samsung Push Servic" у меню "Налаштування". Потім зайдіть у розділ "Отримувати новини та спеціальні пропозиції", і зробіть те саме.

На жаль, описані вище методи не дають 100-відсоткової гарантії, що ви повністю позбавитеся реклами. У деяких випадках це призведе лише до того, що рекламодавці перестануть надсилати вам персональні оголошення. Іншими словами, вам рекламуватимуть товари та послуги, якими ви не цікавитеся.