Час автономної роботи – це болюча тема всіх сучасних смартфонів. Сьогодні витривалість акумуляторів деяких пристроїв найчастіше вимірюється одним днем, хоча на ринку є трубки, які можуть працювати від одного заряду батареї навіть дві доби. А що потрібно зробити, щоб продовжити життя телефонів Samsung?

Режим енергозбереження є практично в кожному смартфоні. Він відповідає за збільшення часу автономної роботи та нагадує про себе, коли заряд батареї наближається до нуля. При його активації зазвичай обмежується частота оновлення дисплея до мінімуму, знижується продуктивність процесора (у цьому разі трубки здаються занадто повільними) чи знижується яскравість екрана. Коротше кажучи, режим енергозбереження робить все, щоб ви якомога довше могли користуватися життєво важливими функціями вашого смартфона.

Звичайно, у телефонах Samsung користувачі можуть вручну відрегулювати споживання енергії – ця опція доступна в "Налаштуваннях". Виберіть "Акумулятор і догляд за пристроєм", потім перейдіть на вкладку "Акумулятор". Після цього вам залишиться лише активувати функцію енергозбереження та вибрати, які дії слід обмежити. Ви можете, наприклад, вимкнути з'єднання 5G, деактивувати постійно увімкнений дисплей або деякі програми.

Крім того, смартфони Samsung пропонують ще адаптивний режим. У цьому випадку пристрій проаналізує ваші звички користування трубкою, потім вибере оптимальний час заряджання батареї та вирішить, яким чином слід знизити рівень споживання енергії. На нашу думку, саме адаптивний режим енергозбереження виглядає найцікавішим за своєю функціональністю. Хоча б тому, що він не вимагає вашої уваги і не вмикається, коли акумулятор знаходиться на межі виснаження.