Втрата і тим більше крадіжка смартфона може принести масу неприємностей його господареві. Ми зараз не говоритимемо про те, що йому доведеться витратитися на нову трубку - є речі очевидніші, про які потрібно турбуватися. Наприклад, паролі, дані кредитної картки та інша особиста інформація може потрапити до рук шахраїв. У разі, якщо власник відразу ж не заблокував свій телефон, на нього можуть чекати захоплюючі пригоди у вигляді несподіваних списань грошей з рахунку, втрати контролю над аккаунтами та банальним шантажем.

Спеціально для боротьби зі зловмисниками мобільні платформи пропонують користувачам такі функції, як "Find My Device" (Знайти мій пристрій) для віддаленого пошуку трубки. Виявлення вкраденого смартфона за координатами GPS відбувається швидко і сильно заощаджує час, якщо вони все ще знаходяться у мережі. Для цього потрібно зайти до свого облікового запису на інтернет-сторінку Find My Device (за умови, якщо ви раніше її створили) з комп'ютера або іншого телефону. Там ви дізнаєтеся про останнє збережене місце знаходження втраченої трубки. Крім того, за допомогою програми можна відстежити весь маршрут вашого пересування - пройдіть по ньому, раптом там виявиться смартфон, що випав з кишені.

Якщо ви стали жертвою злодія, не втрачайте самовладання і чекайте, коли він захоче спробувати запустити пристрій або зламати - тоді Find My Device миттєво надішле вам повідомлення і вкаже його місцезнаходження. Не зволікайте ні секунди, і відразу видаліть весь його вміст до заводських налаштувань. Крім того, можна написати заяву в поліцію із зазначенням унікального номера IMEI, який є у кожного мобільного пристрою. У кращому випадку вам повернуть вкрадений смартфон, у гіршому - ви його заблокуєте.