Galaxy i7500 вийшов у квітні 2009 року, через шість місяців після появи першої у світі трубки з операційною системою Android – HTC Dream. У США смартфон від HTC більш відоміший за назвою T-Mobile G1. Він був оснащений великим 3,2-дюймовим OLED-екраном з роздільною здатністю HVGA (480х320 пікселів) та ємним акумулятором - на той час це вважалося великою розкішшю. В принципі, Galaxy i7500 нічим не виділявся на тлі інших смартфонів - у нього була та ж стандартна прошивка та одноядерний процесор Qualcomm MSM7200A (528 МГц, 90 нм) виробництва компанії TSMC.

Крім того, Galaxy i7500 був обладнаний OLED-екраном з тією ж роздільною здатністю, 128 МБ оперативної пам'яті та внутрішнім сховищем об'ємом 8 ГБ, яке можна було розширити за допомогою карт microSD. Версія заводської прошивки – Android 1.5. Єдина задня камера з автофокусом мала роздільну здатність 5 Мп, а фронтальна лінза тоді ще не увійшла в моду. Ще у смартфона був непоганий арсенал корисних функцій, таких як акселерометр, компас, GPS, роз'єм для навушників 3,5 мм і порт microUSB.

Рік по тому Samsung випустила легендарний i9000 Galaxy S (більш відоміший як модель Galaxy S). Ця трубка мала нечувані для 2010 року характеристики, такі як захист Gorilla Glass на величезному 4-дюймовому екрані Super AMOLED, процесор Hummingbird з тактовою частотою 1 ГГц і TouchWiz 3.0 (перша оболонка Samsung для Android). Смартфон також отримав можливість записувати відео у форматі HD і був укомплектований дуже скромним по нинішнім часам акумулятором ємністю 1500 мАг.