На вчорашньому заході Let Loose Apple, окрім сімейства iPad, також представила останню версію сенсорного пера Pencil Pro та клавіатуру Magic Keyboard.

Apple Pencil Pro 2024

Цей аксесуар незаслужено обходять увагою, адже він став ще більш функціональним та практичним. Перше покоління електронного пера Apple вийшло у 2015 році, наступне – у 2018 році. Потім у 2023 році американська компанія випустила версію із роз'ємом USB-C. А тепер ми дочекалися запуску просунутої моделі Pencil Pro 2024. Це, до речі, перший стілус Apple, який дуже тонко імітує справжні дотики.

Крім того, Apple Pencil Pro 2024 вперше були реалізовані жести подвійного дотику і повороту за допомогою вбудованого гіроскопа. Новий датчик краще реагує на рух, а вибирати інструменти можна буде без дотику до екрану – досить сильніше стиснути електронну ручку, щоб на дисплеї з'явилося відповідне меню. На жаль, оновлене сенсорне перо сумісне лише з останніми планшетами iPad на процесорах M4. Офіційний продаж Apple Pencil Pro 2024 стартує 15 травня за ціною близько 160 доларів.

Apple Magic Keyboard 2024

Клавіатура цього року також одержала кілька корисних опцій, включаючи низку функціональних клавіш. Виробник стверджує, що вона стала легшою і тоншою, але колишній комфорт використання зберігся. Однак головна новинка Magic Keyboard 2024 – це великий трекпад із тактильним відгуком, який значно полегшить управління планшетом. Все перераховане вище дає підставу Apple говорити, що працювати на iPad Pro з оновленою клавіатурою майже так само зручно, як і на MacBook.

Magic Keyboard 2024 буде доступна у двох кольорах - срібному та чорному. Оскільки забарвлення відповідає дизайну нового iPad Pro, обидва продукти добре поєднуються. Ціна клавіатури для 11-дюймової моделі складає близько 370 доларів, а для 13-дюймової версії - 430 доларів. Аксесуар надійде у продаж разом із Apple Pencil Pro та iPad Pro M4 вже наступного тижня, 15 травня.