Американська компанія виглядає пасивною в порівнянні з багатьма конкурентами, коли справа стосується штучного інтелекту. Не бажаючи залишатися в ролі наздоганяючої, Apple звернулася до OpenAI з дуже вигідною пропозицією, від якої, як кажуть, буде дуже важко відмовитися. Про це повідомляє Марк Гурман із Bloomberg, який протягом багатьох років має репутацію достовірного джерела інсайдерської інформації. У разі позитивного результату переговорів нові функції ШІ будуть включені в iOS 18.

Першу серйозну спробу домовитися було зроблено на початку цього року. Apple планує додати в свою операційну систему готове програмне забезпечення від OpenAI, або будь-якого іншого розробника програмного забезпечення. Раніше американці провели консультації не лише з Google (їх тоді цікавив чат-бот Gemini), а й з компанією Anthropic, яка представила свій чат-бот Claude. Як ми розуміємо, ці переговори закінчилися нічим.

Марк Гурман стверджує, що причина, через яку Apple так запізнилася зі штучним інтелектом, нібито полягає у її прагненні забезпечити своїх користувачів найефективнішим захистом конфіденційності. Що ж, ми охоче віримо у це. Мабуть, нещодавні проблеми компанії з впровадженням підекранного сканера відбитків пальців і необхідність вирізу на екрані теж пояснюється підвищеною турботою Apple про безпеку своїх клієнтів.