Ринок ноутбуків величезний, але є один сегмент, який багато користувачів обходять своєю увагою – це моделі з ChromeOS. Чомусь у нас прийнято вважати, що ця операційна система сильно урізана по відношенню до Windows і MacOS, і тому непридатна навіть для виконання повсякденних завдань. Проте хромбуки мають свої переваги, про які ми вам зараз розповімо.

1. Простота використання

ChromeOS, на якій працюють Chromebook, базується на веб-технологіях. Тому ці комп'ютери мають інтерфейс, дуже схожий на відомий браузер Google Chrome. Іншими словами, вам не доведеться сильно напружуватися, щоб освоїти нову для себе систему – меню та налаштування Chromebook досить прості та інтуїтивно зрозумілі. Це одна з причин, що вплинули на повальне поширення аналогічного обладнання у сфері освіти та навіть серед великої кількості компаній.

2. Відмінна продуктивність навіть на найдешевших моделях

Купівля недорогого ноутбука з Windows часто може бути головним болем через те, що його продуктивність не відповідає очікуванням. З ChromeOS навіть доступні комп'ютери будуть працювати досить швидко. Чому? Та тому, що в цій ОС домінують веб-застосунки, які в основному споживають ресурси "хмарних" сервісів. Саме тому для правильної роботи хромбукам не потрібні потужні процесори і велика кількість оперативної пам'яті.

3. Найкраща автономність

У попередньому пункті ми розповіли про те, чому ChromeOS споживає менше енергії для виконання одного і того ж завдання порівняно з ноутбуками Windows. А це означає, що наявність менш потужного обладнання позитивно впливає на підвищення автономності пристрою.

4. Універсальне ПЗ

Чим менше на вашому лептопі програм і додатків, тим менше ви відволікатиметеся на їх скачування, встановлення, оновлення і тому подібне - Google все зробить за вас. Також користувачам доведеться забути про такі речі, як сумісність чи формат файлів. Більшість завдань на Chromebook виконуються за допомогою безкоштовного офісного пакета Google Docs, в якому є всі необхідні для роботи - документи, таблиці та слайди, які нічим не поступаються у функціональності Microsoft Office Word.

5. Інтеграція з Android

Якщо ви використовуєте Android-смартфон, то це ще один вагомий аргумент на користь переходу на хромбук. Синхронізація між двома операційними системами Google (Android та ChromeOS) відбувається швидко та без будь-яких ускладнень. Після підключення ви зможете відповідати на дзвінки з Chromebook, переглядати повідомлення, ділитися мобільними даними вашого смартфона з ноутбуком та багато іншого. Ця синергія нагадує нам те, що раніше зробила Apple з iPhone та MacOS.

6. Вбудований Google Асистент

У той час, коли штучний інтелект починає набувати все більшого значення, наявність Google Assistant на вашому ноутбуці може виявитися вагомою перевагою. Це один з найпопулярніших віртуальних помічників на ринку, здатних виконувати безліч завдань.