У Pixel 8a практично не залишилося жодних секретів. Ми, наприклад, вже знаємо, що цей смартфон буде оснащений новим дисплеєм з частотою 120 Гц та процесором Tensor G3 - тим самим, який встановлений у флагманському Pixel 8. Також нам відомо і про товстіші рамки навколо екрана, як і про те, що характеристики камери відповідатимуть об'єктивам торішнього Pixel 7a. Крім докладних специфікацій та рендерів телефону, у мережі вже давно говорять і про його ціну.

Останнім часом з'явилися чутки, що компанія вирішила збільшити вартість Google Pixel 8a одразу на $50. Багато хто прийняв цю інформацію за чергову плітку, але сьогодні один із канадських магазинів випадково опублікував ціни нових смартфонів. Якщо це правда, то версія зі 128 ГБ коштуватиме покупцям 709 канадських доларів, а модель з 256 ГБ на борту - 793 доларів. Нагадаємо, що за торішній Pixel 7a у базовій комплектації (128 ГБ) просили "всього" 599 доларів у тій же валюті. Таким чином, вартість Google Pixel 8a зросте більше, ніж передбачалося раніше – приблизно на $80, якщо перевести розрахунки на американські гроші.

Якою буде ціна смартфона в Україні, поки що сказати неможливо. Хоча б тому, що у нас ще велику роль відіграє курс валют, а також апетит рітейлерів.

За нашими підрахунками, у будь-якому разі цінник на новий телефон не опуститься нижче за 19 000 грн. Точнішу інформацію ми дізнаємося під час презентації Google Pixel 8a на щорічній конференції Google I/O, яка відбудеться 14 травня у Сан-Франциско.