Розкладачка Galaxy Flip завжди мала обладнання нижче рівня флагманської серії Galaxy S. Найвибагливішим користувачам також не подобалася відсутність функції Dex у складних смартфонах, і камера, що завжди поступається своїми характеристиками топовим трубкам бренду. Цього року все буде, як раніше, але в майбутньому гнучкі телефони зможуть скоротити відставання в оснащенні фотокамери від лінійки Galaxy S.

Справа в тому, що на сервері GalaxyClub були опубліковані нові патенти компанії, і в одному з них ми побачили зображення смартфона Samsung Galaxy Flip з трьома фотосенсорами на зовнішній стороні. Саме так - об'єктивів там три, а четверта крихітна лінза належить фотоспалаху. Найцікавіше, що всі датчики вишиковані в єдину вертикальну лінію, як у флагмані Galaxy S24. У такому випадку виробнику доведеться придумати, як підігнати зовнішній дисплей під нове розташування камер.

Насправді Samsung може вибрати всього з двох варіантів. Перший - це зробити ззаду суцільний екран, а потім інтегрувати до нього всі лінзи. Раніше подібне компонування ми бачили на Motorola Razr 40 Ultra. Другий варіант менш витратний у фінансовому плані та передбачає "обрізання" дисплея на межі розташування камер. Щось схоже було реалізовано у складному смартфоні OPPO Find N3 Flip. Потрібно визнати, що обидві версії мають свої недоліки та переваги, тому нам складно визначити, на якій із них зупиниться Samsung. Також слід враховувати, що це лише патент, який може бути просто відправлений в архів незатребуваних винаходів.