Під час онлайн-презентації Let Loose Apple представила останнє покоління своїх пристроїв iPad. Ніколи ще компанія не пропонувала своїм фанатам такий багатий вибір планшетів.

iPad Pro

Справжньою зіркою заходу стала презентація нового iPad Pro. Це найтонша таблетка зі всіх пристроїв, випущених Apple. Її вартість – 999 доларів за 11-дюймову версію та 1299 доларів – за 13-дюймову. Підвищення цін на iPad Pro виправдане рядом вражаючих покращень. Насамперед, це потужний процесор M4, який працює в 1,5 разів швидше за чіпсет M2, установлений у попередній моделі.

Ще планшет оснащений OLED-екраном з глибшим чорним кольором, а геймери мають бути задоволені вищою продуктивністю графічного чіпа. Вперше на iPad Pro з'являється апаратне трасування променів, завдяки чому такі ігри як Diablo Immortal будуть виглядати і працювати ще краще.

Шанувальникам штучного інтелекту буде корисний Neural Engine від Apple, який здатний виконувати 38 трильйонів операцій на секунду. Компанія стверджує, що одним тільки натисканням кнопки в Final Cut Pro ви можете відокремити об'єкт від його фону. Хоча фотографія, як і раніше, не є сильною стороною iPad Pro, він оснащений чудовою основною камерою на 12 Мп з функцією HDR. 

Бюджетний iPad 

Базовий планшет залишається відмінним вибором для користувачів, які шукають економічніше рішення. Його ціна впала з 429 до 349 доларів, що зробило його вдвічі дешевшим за 13-дюймовий iPad Air. Процесор A14 Bionic, можливо, і не став головним героєм презентації Apple, але він далеко не безнадійний. Його потужності цілком вистачає для більшості користувачів, які використовують планшет для серфінгу в Інтернеті або запуску легких ігор.

iPad початкового рівня може похвалитися 10,9-дюймовим екраном, що ідеально підходить, наприклад, для перегляду відео на YouTube. А фронтальна камера на 12 Мп робить його гарним вибором для любителів спілкування в соцмережах. Звичайно, він не має таких же ультрасучасних функцій, як версія Pro, але цього і слід було очікувати, враховуючи його бюджетну ціну.

iPad Air

Цей планшет більше підходить для тих, хто шукає потужний пристрій за оптимальною ціною. Він доступний у двох розмірах - 11 дюймів за 599 доларів та 13 дюймів за 799 доларів. Завдяки чотирьом наборам пам'яті – від 128 ГБ до 1 ТБ – ви обов'язково знайдете конфігурацію, що відповідає вашим потребам.

iPad Air оснащений слабшим, але все ж таки надійним чіпом M2, який раніше використовувався в iPad Pro. За даними Apple, таблетка також укомплектована кращими динаміками з об'ємним звуком, а 13-дюймова модель може похвалитися ще й збільшеною кількістю басів. Якщо чесно, новий iPad Air по обладнанню більше схожий на iPad Pro останнього покоління. А це означає, що він зробив великий стрибок у продуктивності.

Який iPad вибрати?

Рішення залежить від ваших потреб та бюджету. Якщо ви шукаєте найпотужніший і найтонший планшет Apple на ринку - придивіться до iPad Pro. Але якщо грошей мало і вам потрібен пристрій для виконання повсякденних завдань, то iPad Air - найкращий вибір. Базовий iPad ідеально підходить для тих користувачів, кому потрібен простий та надійний інструмент для роботи в Інтернеті, перегляду відео та здійснення відеодзвінків.