Qualcomm непомітно представила чергову новинку - чіп Snapdragon 6 Gen3. Він спеціально розроблений для бюджетних телефонів та інших доступних пристроїв. Чіпсет отримав кодову назву SM6475-AB і насправді являє собою набір мікросхем Snapdragon 7s Gen2 зі зниженою тактовою частотою, який використовується в смартфоні Redmi Note 13 Pro і планшеті Poco Pad цього року. Новий продукт є цікавим рішенням для тих виробників, які хочуть запропонувати користувачам більш потужні телефони за прийнятною ціною.

8 ядер Snapdragon 6 Gen3 розділені на 2 кластери: в одному зібрані 4 продуктивні кристали Cortex-A78 із частотою 2,4 ГГц, а в другому - 4 енергоефективні кристали Cortex-A55 (1,8 ГГц). За графіку відповідає відеоприскорювач Adreno 710. Процесор без проблем працюватиме з ОЗП LPDDR4x і LPDDR5, а також з чіпами UFS 3.1. Qualcomm обіцяє поліпшення продуктивності до 10% і зростання швидкодії графіки на 30%, порівняно з попереднім поколінням. Багатозадачність стала більш плавною, додатки завантажуються швидше, також заявлена підтримка штучного інтелекту.

Snapdragon 6 Gen3

З появою нового процесора Snapdragon 6 Gen3 покращиться і ігровий досвід. Функція Variable Rate Shading підвищить продуктивність в іграх, а Qualcomm Game Color Plus поліпшить візуальні ефекти, кольори, різкість і деталізацію. Чипсет здатний обробляти зображення з роздільною здатністю до 200 Мп, за допомогою ШІ пригнічувати шум на фотографіях, зроблених при поганому освітленні. Крім того, Snapdragon 6 Gen3 містить у собі систему Snapdragon 5G Modem-RF, яка забезпечить швидку і стабільну роботу в мережах 5G. Функція FastConnect підтримує підключення до Wi-Fi 6 і 6E. Qualcomm поки не оголосила, які телефони отримають новий процесор у першу чергу.