Телефон побудований на мобільній платформі Snapdragon 8s Gen 3 – це найновіший субфлагманський чіпсет від Qualcomm. У нього є панель Geek Performance Panel 2.0 для тонкого налаштування частоти процесора та графічного чіпа, залежно від типу завдання. Максимальний обсяг оперативної пам'яті LPDDDR5X обмежений 16 ГБ, а сховище UFS 4.0 – 1 ТБ

6,78-дюймовий дисплей LTPO зі змінною частотою оновлення 0,5-120 Гц має роздільну здатність 1,5K і пікову яскравість 6000 нит. Realme GT Neo 6 також обладнаний функцію захисту очей Greenfield AI, яка виявляє втому користувача і відповідним чином налаштовує різні параметри екрану. У поєднанні з іншими опціями, такими як низькочастотне затемнення мерехтіння та апаратне придушення синього світла, забезпечує комфортний перегляд вмісту смартфона.

На задній панелі Realme GT Neo 6 знаходиться подвійна камера з основним 50-мегапіксельним сенсором Sony IMX882, оснащеним оптичною стабілізацією зображення (OIS). У комплекті з ним іде надширококутний датчик Sony IMX355 з роздільною здатністю 8 Мп, а спереду встановлена 32-мегапіксельна лінза Sony IMX615. Ємність акумулятора 5500 мАг є найбільшою серед смартфонів із процесором Snapdragon 8s Gen 3, а блок живлення потужністю 120 Вт здатний зарядити батарейку на 50% лише за 10 хвилин.

Realme не йде на компроміс й в інших аспектах. Наприклад, він оснащений склом Corning Gorilla Glass Victus 2 для покращеного захисту та підтримує герметичність класу IP65. До того ж, це єдина трубка у своїй ніші, яка обладнана двочастотним модулем GPS і тричастотним блоком Beidou для більш точного позиціонування на місцевості. А ще смартфон має ІЧ-датчик і чіп NFC. У коробку з телефоном виробник поклав особливий подарунок – нові бездротові навушники TWS Realme Buds Air 6.

Ціна Realme GT Neo 6 у Китаї в перекладі на українську валюту починається від 11 500 гривень за комбінацію 12/256 ГБ та закінчується 16 400 грн за комплект із 16 ГБ/1 ТБ.