Минулого тижня в мережу просочилися рендери двох телефонів HMD – Pulse та Pulse Pro. Підвищений інтерес до них був зумовлений тим фактом, що це перші пристрої, які не використовують у своїй назві бренд Nokia. Фінська компанія, яка тепер розвиватиметься самостійно, запланувала на цей рік випустити щонайменше шість трубок. Прем'єрні моделі повинні були вийти влітку, але місцевий магазин Gigantti раптом оголосив, що принаймні Pulse Pro надійде у продаж набагато раніше назначеного терміну.

Опис телефону вже опубліковано на сайті інтернет-магазину, і там навіть вказано дату його виходу – 24 квітня 2024 року. А це означає, що завтра відбудеться дебют HMD Pulse Pro, базова версія якого з набором пам'яті 6/128 ГБ буде коштувати лише 179 євро. Встановлена виробником ціна явно вказує на приналежність смартфона до бюджетного класу, а його технічні характеристики навряд чи стануть запорукою майбутнього успіху.

Корпус телефону виготовлений із пластику та має мінімальний сертифікат водонепроникності IP52. Сканер відбитків пальців винесений на бічну грань, а спереду над досить товстим "підборіддям" знаходиться 6,56-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю HD і частотою 90 Гц. Усередині HMD Pulse Pro находиться процесор Unisoc T606 та акумулятор ємністю 5000 мАг. Користувачі можуть розраховувати на основний 50-мегапіксельний фотосенсор і датчик глибини на 2 Мп. Що стосується характеристик фронтальної камери, то тут виробник зумів здивувати публіку, зробивши вибір на користь об'єктива з роздільною здатністю 50 Мп.

Попередньо встановлена операційна система на HMD Pulse Pro - Android 14 з можливістю двох великих оновлень ОС і трьох років підтримки безпеки.