Буквально напередодні китайська компанія на торговій виставці IFA підтвердила, що новий флагман OnePlus 13 вийде в Піднебесній наступного місяця. І він буде не самотній: разом з ним відбудеться презентація його урізаних версій - Ace 5 і 5 Pro (європейська назва OnePlus 13R). У цьому місці фанати бренду, незнайомі з традиціями Китаю, напружилися, адже вони десь загубили зв'язок між третьою і п'ятою моделлю смартфона. Їм довелося пояснювати, що китайці дуже забобонні і практично не використовують число "4", тому намагаються пропускати його де тільки можна.

Тим часом інформатор Digital Chat Station поділився зі своїми читачами характеристиками OnePlus Ace 5. Смартфон, як і раніше, буде оснащений флагманським чипсетом попереднього покоління. У цьому разі йдеться про Snapdragon 8 Gen 3 з батареєю ємністю 6000 мАг, металевою рамкою, злегка модернізованим LTPO-дисплеєм із роздільною здатністю 1,5K і оптичним сканером відбитків пальців від BOE. Основна 50-мегапіксельна камера залишиться на своєму місці, інформацією про інші два датчики ми поки не володіємо. Єдине, що можна сказати напевно, так це те, що телефон не отримає перископічний телеоб'єктив, який буде ексклюзивом для флагманів бренду.

Можливий дизайн OnePlus Ace 5

Що стосується найкращої моделі серії OnePlus Ace 5 Pro, то вона, схоже, з'явиться аж влітку 2025 року. Digital Chat Station стверджує, що в цей смартфон встановлять досконаліший процесор Snapdragon 8 Gen 4, а решта обладнання буде майже таким самим, як у "простій" версії Ace 5. Судячи з усього, відмінностей між цими двома пристроями буде дуже мало, якщо, звісно, виробник не внесе корективи у свої плани.