За традицією, цього року вийде новий елітний чіпсет від Qualcomm. Прем'єра Snapdragon 8 Gen 4 назначена на осінь, але вже зараз точаться запеклі суперечки про те, хто з виробників першим оснастить свій смартфон флагманським процесором. Нагадаємо, що раніше цю честь отримав Xiaomi 14 (SD 8 Gen 3, 2023), а до цього - Vivo X90 Pro+ (SD 8 Gen 2, 2022).

Однак відомий інсайдер Йогеш Брар убив інтригу в зародку, опублікувавши сьогодні в соціальній мережі X інформацію про те, хто вийшов переможцем із цієї підкилимної битви. Ним виявився нинішній "володар титулу" китайський технологічний гігант зі своєю майбутньою флагманською серією Xiaomi 15. Інформатор також вказав на два інших смартфони, які з невеликою затримкою вийдуть на ринок із процесором Snapdragon 8 Gen 4 – це OnePlus 13 та iQOO 1.

Далі й інші великі виробники, включаючи Honor, Vivo, Oppo, Motorola і Sony, почнуть штампувати нові моделі телефонів з оновленим набором мікросхем. До них повинен підключитися і Samsung, який встановить новий чіп хоча б в "американську версію" Galaxy S25. Якщо, звичайно, корейці знову не домовляться з Qualcomm про випуск покращеної та потужнішої серії "Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy".

Американська компанія нещодавно підтвердила, що представить новий процесор у жовтні цього року. Він буде ще більш продуктивним і при цьому менше "пожиратиме" енергію. Крім того, у Snapdragon 8 Gen 4 з'явиться і штучний інтелект, який найближчим часом може сильно спростити життя не лише фахівцям, але й простим користувачам.