Тиждень тому в Китаї вийшов Redmi K70 Extreme (раніше він називався Ultra), який знову послужить моделлю для Xiaomi 14T Pro. Ми можемо розраховувати на той самий дизайн, дисплей, акумулятор і процесор Dimensity 9300+. Що стосується камер, то минулого року китайський бренд не посоромився замінити сенсори в глобальній версії. Є надія, що так буде і цього року, адже набір лінз Redmi K70 навряд чи сподобаються європейським клієнтам.

Усі характеристики, опубліковані сервісом Xiaomiui, взяті з бази даних HyperOS. Звідти ми дізналися, що найдешевший Xiaomi 14T отримає оновлений об'єктив IMX906 на 50 Мп (1/1,56 дюйма), який раніше вже пройшов обкатку в Galaxy A55. Торішній IMX707 був фізично більшим (1/1,28 дюйма), тож наразі важко сказати, як саме сучасні технології зможуть компенсувати таку різницю в розмірах. Панорамний датчик OV13B на 13 Мп залишився на місці, зате замість непопулярного телеоб'єктива OV50D з'явився бувалий 50-мегапіксельний ISOCELL JN1. Заміна фотосенсора вимушена, але китайські інженери дуже добре знають, як потрібно працювати з JN1.

Xiaomi 14T

Що стосується версії Xiaomi 14T Pro, то вона візьме ширококутний датчик і зум-об'єктив від базової моделі, однак OV50H (не плутати з OV50D) там і далі слугуватиме в ролі основної 50-мегапіксельної камери. Цей дуже популярний сенсор розміром 1/1,3 дюйма знайшов застосування в багатьох флагманських телефонах Huawei, Honor і Vivo. Точну дату запуску серії Xiaomi 14T нам не відомо, але ця подія має відбутися десь на початку осені.