Електромобілі стають все досконалішими та доступнішими з кожним новим поколінням, і сьогодні на ринку ми можемо знайти багато хороших пропозицій від кращих виробників. Якщо ви збираєтеся зробити покупку електрокара найближчим часом, то просто повинні враховувати ще один важливий факт.

Немає сумніву, що акумулятор є найважливішим компонентом електромобіля. Однак власники повинні звертати увагу на якість шин. І не лише тому, що у багатьох країнах регулюючі органи буквально зациклені на екологічності автотранспорту. В випадку з електрокарами існує ще одна важлива деталь, про яку мало хто говорить. Справа в тому, що вони, як правило, важать більше за звичайні автомобілі. Так, вони не мають двигуна внутрішнього згоряння, зате у них є пристойна добавка до ваги у вигляді масивної батареї.

Додайте сюди крутний момент плюс миттєве прискорення, і ви зрозумієте, чому покришки електромобілів зношуються швидше, ніж у інших транспортних засобів. Тому на ринку вже з'явилися спеціальні шини для електрокарів. Наприклад, Michelin представила модель, яка на 45% виготовлена з відходів, включаючи компоненти з переробленої сталі та оксиду кремнію з лушпиння рису. А взагалі компанія планує перейти на виробництво повністю екологічних покришок десь до 2050 року.

Ще один відомий гравець, Goodyear, збирається до 2040 випускати автомобільні масла без використання нафти. А вже за кілька місяців ми побачимо шини цієї марки, які на 70% виготовлені із відновлюваних джерел. Ці добрі наміри не можна назвати простим поклонінням моді, адже у світі щорічно викидається на звалище понад 1 мільярд відпрацьованих покришок, повідомляє BusinessInsider.