У жовтні китайська компанія анонсує першу у світі серію з процесорами Snapdragon 8 Gen 4 - Xiaomi 15. Майже через півроку, наступного лютого, бренд доповнить лінійку найбільш просунутою моделлю Ultra. До її виходу ще багато часу, але останніми днями цей смартфон все частіше стає об'єктом витоків. Напередодні Digital Chat Station, один з найнадійніших джерел інсайдерської інформації, докладно розповів про зум-камеру, яка буде включена в Xiaomi 15 Ultra.

Як з'ясувалося, цей телефон отримає 200-мегапіксельний перископ на додаток до основної камери Sony LYT-900 з роздільною здатністю 50 Мп. Така конфігурація обіцяє значно поліпшити якість знімків, особливо при слабкому освітленні. І велику, якщо не головну, роль у цьому відіграватиме саме новий телеоб'єктив із 10-кратним зумом. Селфі-камера Xiaomi 15 Ultra також буде поліпшена. Імовірно, перевагу буде віддано 50-мегапіксельному сенсору замість 32-мегапіксельної лінзи, що використовувалася в попередній моделі.

Xiaomi 15 Ultra

Що стосується інших характеристик нового телефону, то в більш ранніх звітах повідомлялося, що він буде оснащений дисплеєм з роздільною здатністю 2K і ледь помітними заокругленнями ближче до всіх чотирьох сторін. Під цим екраном розміститься ультразвуковий сканер відбитків пальців. Ми також побачимо в Xiaomi 15 Ultra 24 ГБ оперативної та 1 ТБ вбудованої пам'яті, яка працюватиме у зв'язці з флагманським чипсетом Snapdragon 8 Gen 4. Очікується, що пристрій отримає прошивку Android 15, упаковану у фірмову оболонку HyperOS 2.0. Ємність батареї збільшиться до 6200 мАг, а задню панель оздоблять натуральною шкірою, склом або керамікою.

Нагадаємо, що поточний флагман Xiaomi 14 Ultra оснащений замість 200-мегапіксельного перископа скромнішим телеоб'єктивом з роздільною здатністю 50 Мп і 5-кратним оптичним зумом.