Схоже, китайці обрали більш зручний період для презентації флагманських телефонів. На полицях наших магазинів ці пристрої зазвичай з'являються лише навесні, тоді як у Китаї вони вперше були представлені восени минулого року. Компанії довелося докласти титанічних зусиль, щоб усі виробники компонентів синхронно зрушили терміни постачання вперед. На честь Xiaomi, їй вдалося випередити всіх конкурентів і запустити свої флагмани 26 жовтня. В один день з презентацією процесорів Snapdragon 8 Gen 3.

Власне, Xiaomi 14 тоді і став першим смартфоном з новим чіпсетом Qualcomm. І якщо вірити чуткам, керівництву компанії сподобався цей маневр. Декілька тижнів тому ми дізналися, що Xiaomi вирішила зберегти за собою ексклюзивні права на випуск наступного флагмана зі Snapdragon 8 Gen 4 на борту. Сьогодні цю інформацію підтвердив надійний китайський інформатор Digital Chat Station, вказавши при цьому, що перший телефон із новим процесором Qualcomm буде представлений у середині жовтня.

Це хороший час для запуску елітних трубок. Щоправда, нам від цього немає ніякого користі, оскільки ці пристрої доходять до Європи з великим інтервалом – лише після насичення об'ємного китайського ринку. Очікування нових флагманів протягом півроку після їхнього анонсу виглядає форменим знущанням. І багато фанатів просто змушені зробити вибір на користь інших моделей, або навіть інших брендів.

До речі, Digital Chat Station також повідомив, що лінійка складатиметься всього з двох трубок – Xiaomi 15 та 15 Pro (обидві з процесором Snapdragon 8 Gen 4). А версія Xiaomi 15 Ultra з'явиться лише навесні 2025 року.