Наступна версія Android 15 вийде за кілька місяців, але ми майже кожен день дізнаємося про неї щось нове. В останні дні в мережі все більше почали говорити про технологію під назвою "Адаптивний таймер вимкнення екрану". Як працює ця функція і для чого вона потрібна, ми зараз вам і розповімо.

Як відомо, термін служби батареї смартфона безпосередньо залежить від того, як довго у нього світиться дисплей. У цьому питанні користувачі можуть покластися на встановлені за замовчуванням налаштування, динамічний режим (якщо він є) або самостійно відрегулювати параметри на свій смак. У новій версії Android повинна з'явитися ще одна корисна функція - "Адаптивний таймер вимкнення екрану".

Технологія, незважаючи на свою "хитромудру" назву, працює дуже просто. Фронтальна камера смартфона, що постійно спрямована вперед, тепер стежитиме за фізіономією свого власника. Якщо вона зникне з поля зору фотосенсорів, то пристрій миттєво вимкне екран, заощаджуючи дорогоцінні відсотки заряду батареї. У такому випадку взагалі відпадає будь-яка потреба регулювання тривалості підсвічування панелі.

Перші згадки про нову функцію з'явилися в коді другої експериментальної збірки ОС Android 15, повідомляє інтернет-сайт Android Police. Насправді для багатьох брендів ця технологія не є чимось особливим. Більшість із них раніше використовували аналоги "Адаптивного таймера вимкнення екрану" у своїх програмних оболонках. Так що автоматичний "екранний сканер" стане обов'язковим тільки для власників смартфонів Pixel, а інші виробники самостійно вирішуватимуть, застосовувати його, чи ні.