Довгоочікувана функція, про яку Google вперше розповіла нам майже рік тому, нарешті готова до роботи. Вона, як і Find My для iOS, бере необхідну інформацію з підключеної мережі різних пристроїв Android, щоб допомогти користувачам знайти забутий чи вкрадений гаджет.

Наприклад, якщо ви втратили свою трубку десь поруч дому, то зможете отримати візуальні підказки у додатку Find My Device (Знайти мій пристрій) про його передбачуване місцезнаходження. А модель Google Pixel 8 отримала особливий бонус: її можна буде виявити навіть у вимкненому стані, або при розрядженій батареї. Починаючи з травня, мережа також підтримуватиме нові Bluetooth-трекери Chipolo та Pebblebee. Згодом цього року очікується поява інших сумісних пристроїв від Motorola, Jio, Eufy і т.д.

Як і в iOS, ви зможете ділитися даними про поточне становище свого втраченого смартфона з іншими учасниками мережі. Find My Device також підтримує надсилання повідомлень про присутність невідомих трекерів, що переміщаються разом із пропажею. Ці повідомлення будуть надсилатися на гаджети з операційною системою Android та iOS. Вдома користувачі зможуть знаходити сумісні продукти за допомогою пристроїв Nest, які показуватимуть, на якій відстані втрачений девайс знаходиться від них.

Нова функція Find My Device працює з ОС Android 9 та вище. Google також обіцяє повну сумісність із навушниками, у тому числі JBL, Sony, яка буде реалізована шляхом оновлення прошивки. Спочатку мережа запуститься у країнах Північної Америки, а потім пошириться й на інші континенти.