Південнокорейський бренд відмовився від виробництва мобільних телефонів багато років тому, чим засмутив велику кількість своїх шанувальників. Ця компанія першою випустила дисплеї з високою роздільною здатністю та тонкими рамками, гнучкі екрани, ширококутні камери, кілька типів об'єктивів в одному пристрої, різні 3D-сенсори, модульне обладнання та багато іншого. LG була смілива у своїх ідеях, але це не принесло їй користі, у той час як інші бренди стрімко розвивалися.

Можна було б очікувати, що після виходу з мобільного ринку південнокорейський гігант перестане заробляти на смартфонах, але це далеко не так. По-перше, компанія постачає іншим виробникам комплектуючі для телефонів, наприклад, дисплеї. По-друге, з 2022 року LG почала одержувати солідний прибуток зі своїх патентів. Її першим клієнтом є Apple, яка оплачує ліцензії на низку винаходів. Таким чином, корейці стали отримувати виплати з кожного iPhone, у якому навіть немає жодного з їхніх компонентів.

Однак тепер у LG з'явиться ще більше грошей, оскільки вона уклала другу угоду про партнерство з OPPO. Ті вирішили запозичити кілька десятків патентів, переважно це кодеки для потокового аудіо та відео. Китайці, мабуть, збираються кардинально покращити свої моделі, оскільки на їхньому внутрішньому ринку останнім часом йде справжня битва за гаманці покупців. А після тривалих судових розглядів із Nokia, OPPO готова платити за ліцензії буквально будь-які гроші.