Незважаючи на велику популярність, основним обмеженням цієї технології є висока вартість виробництва. У Microsoft є ідеї про те, як зробити свій внесок у вирішення проблем, що заважають гнучким телефонам стати домінуючою силою в мобільній індустрії. Компанія сповнена рішучості повернутися на ринок складних смартфонів після провалу Surface Duo та Duo 2. За чутками, її інженери розробляють наступну модель, яка містить низку значних покращень.

Так, Microsoft відмовилася від випуску Surface Duo 3, але, як і раніше, продовжує інвестувати в розробку гнучких телефонів. Новий патент показує, що компанія активно працює над таким пристроєм. Згідно з документами, ми можемо очікувати на появу екрана, який відкривається вертикально і розкладається у велику сенсорну поверхню. Конструкція зовні схожа на серію Samsung Galaxy Fold та додатково покращена за рахунок інноваційного шарніра.

Відмінною особливістю унікального механізму є те, що він закриває практично всі щілини, запобігаючи проникненню всередину пилу та води.

Герметичність такого рівня досить рідко зустрічається у сучасних розкладачках. Крім того, новий шарнір пропонує ще дві переваги – збільшення довговічності пристрою та його підвищену стійкість до пошкоджень. А ще смартфони, що складаються таким чином, будуть зручнішими для роботи однією рукою.

Знайти оптимальний баланс між функціональністю та інноваційним дизайном – серйозне завдання. Технології, закладені в патентах Microsoft, можуть стати в нагоді не тільки в серії Surface Duo, а й у створенні нових категорій продуктів. Однак поки ринок складних смартфонів знаходиться в зародковому стані, хоча й має великий потенціал розвитку.