В останні дні знову було багато розмов про найдешевший смартфон Apple. Не дуже відомий нам китайський інформатор Fix Focus Digital першим повідомив про те, що дизайн задньої панелі iPhone SE 4 дійсно буде заснований на iPhone 16, але тільки з однією камерою. Трохи пізніше цю інформацію підтвердив у своєму блозі в Twitter (або X) більш популярний інсайдер Ice Universe.

Обидва вони говорять про те, що смартфон буде оснащений 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм з частотою 60 Гц.

Правда це, чи ні, але раніше ми чули про невеликий виріз у верхній частині екрана для камери і датчика Face ID замість більш звичного "острівця" - як у iPhone 14. Також ми дізналися, що телефон отримає основний 48-мегапіксельний об'єктив, який вперше з'явився в торішнього iPhone 15. При цьому кнопка дії одночасно слугуватиме перемикачем звукового профілю. В якості процесора виробник вибрав Apple A18 від базового iPhone 16, але поки неясно, який обсяг оперативної пам'яті там буде - 6 або 8 ГБ.

Ще одним джерелом інформації є сервер The Information, співробітники якого десь почули, що постачальники комплектуючих для iPhone SE 4 готуються почати серійне виробництво в жовтні. Зазвичай Apple завжди починає випуск смартфонів за кілька місяців до офіційного релізу, щоб був час на усунення дрібних недоліків, а також для накопичення достатньої кількості одиниць у магазинах по всьому світу. А це вказує на те, що прем'єра iPhone SE 4 відбудеться в першому кварталі 2025 року.

Apple iPhone SE 4