Цікаві новини приходять із табору Apple. Американці у спробі максимально скоротити витрати на виробництво iPhone SE 4 почали шукати альтернативних постачальників дисплеїв. Ні, продукція Samsung їх цілком влаштовує, але вони зараз не готові давати ту ж ціну, яку раніше платили за панелі для iPhone 15. Більше того, Apple висунула такі умови, що корейці вирішили піти, не дочекавшись навіть оголошення переможця тендеру.

За словами добре поінформованих джерел, Samsung пропонувала свій 6,1-дюймовий дисплей OLED для iPhone SE 4 по $30 за кожну одиницю, в той час як американці згодні були заплатити максимум $25. Корейський гігант не погодився на таку суму та відмовився від подальшої участі у конкурсі постачальників. Дивно, але ця ціна була навіть нижчою за пропозиції китайських виробників екранів. Схоже, що Apple просто "перегнула палку", не залишивши Samsung варіантів для укладання контракту.

Так що тепер у тендері беруть участь лише дві компанії - широко відома BOE і фірма Tianma, що повільно зростає. Зважаючи на все, переможцем у фіналі оголосять BOE, яка стане ексклюзивним постачальником дисплеїв для iPhone SE 4. На користь такого рішення враховуватиметься наявність виробничих потужностей та тривалий термін співпраці між двома брендами.

Що стосується iPhone SE 4, то ми поки що не знаємо точної дати його випуску. Кажуть, що ця подія має відбутися на початку наступного року. Також нам не терпиться почути фінальну вартість смартфона, зважаючи на те, як Apple старається скоротити витрати на його виробництво.