Група дослідників з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, схоже, вигадали простий і ефективний метод подвоїти час роботи наших телефонів. На подив багатьох фахівців, вони пропонують... встановити більшу кількість вишок 5G. За підсумками своїх досліджень вчені опублікували документ із дивною назвою "Ущільнити і перемогти", який, проте, досить точно описує суть їхньої пропозиції.

Отже, винахідники радять знизити рівень сигналу на вежах 5G, який компенсується меншим витрачанням енергії та більшою стабільністю мережі для всіх користувачів. Справа в тому, що впевнене покриття зони досягається не тільки підвищенням вихідної потужності передавачів, але й їхнім ущільненням з подальшим зниженням випромінювання. Це призведе до того, що обладнання передаватиме менші за обсягом пакети даних, а смартфони, у свою чергу, не витрачатимуть зайву енергію на надсилання запитів на великі дистанції.

Крім того, вчені пропонують розміщувати ретранслятори 5G на висоті всього 15 метрів від землі. В такому випадку, в якості опор можна буде використовувати ліхтарні стовпи або дахи будинків. До речі, цей підхід неможливо реалізувати в епоху мереж 4G. Це пов'язано з тим, що тільки технологія 5G дозволяє підключеним пристроям плавно переміщатися між сигнальними вежами без втрати з'єднання. Захисники довкілля також будуть у захваті, адже зниження рівня сигналу призведе до покращення автономності смартфона на 50%, і, відповідно, до скорочення забруднення нашої планети.