До біометричної технології доступу відноситься функція розпізнавання обличчя та дактилоскопічний датчик, який зазвичай вбудований у дисплей або бічну кнопку живлення. Колись Samsung використовувала унікальний зчитувач райдужної оболонки ока, але потім корейці перейшли на дешевші та надійніші методи ідентифікації, про які було сказано вище. Сьогодні ми дамо вам цінну пораду, як прискорити роботу сканера відбитків пальців.

Раніше зчитувач розташовувався на задній панелі телефону або під екраном, але згодом товщина пристроїв настільки зменшилася, що його довелося перемістити з заднього боку на бічну грань. У більшості випадків сканери працюють дуже точно та швидко, і до них немає жодних претензій. Однак досі можна зустріти смартфони із сенсором, який іноді починає тормозити і навіть зависати. Для власників таких трубок у нас є одна слушна порада, як позбутися цього недоліку.

Отже, щоб ваш телефон став швидше сканувати, внесіть в базу відразу два відбитки одного пальця. У переважній більшості смартфонів Android вам вдасться зробити такий трюк. У результаті в когось пропаде головний біль, а сам датчик збільшить швидкість зчитування та точність спрацьовування. Справа в тому, що, двічі занісши в базу відбитки одного і того ж пальця, ви передасте трубці вдвічі більше інформації. Адже ніякий сканер не може гарантувати ідеального копіювання унікального малюнка завитків. А з двома "зліпками" ви скоро забудете про повільну роботу дактилоскопічного датчика.