Новинками від компанії Samsung стали смартфони A-серії Galaxy A34 та Galaxy A54. Що ж вибрати?

Нові моделі вихваляються стильним зовнішнім виглядом, відмінною потужністю та великими, якісними Super AMOLED-екранами. У цьому огляді наведемо всі відмінності між моделями і який варто вибрати до покупки.

Зовнішні складові

Смартфони дуже близькі. Відрізняються на перший погляд діагоналлю, у A34 – 6.6 дюймів, у A54 – 6.4 дюйма. Матеріали корпусу також різні, A34 задня кришка виконана із пластику, в той час як A54 зі скла. Важливими є й габарити, А34 відчувається більше, ніж А54. Плоскі панелі, округлені торці та плавні кути. Смартфони мають захист від вологи та пилу за стандартом IP67.

Якість екранів

Як і згадувалося, у смартфонах дисплеї Super Амолед. Кольори виглядають по-справжньому контрастними, яскраво виражений чорний колір та широкі кути огляду. Два режими оновлення: 60 і 120 Гц. Другий режим забезпечить максимальну плавність передачі зображення. Обидва екрани мають датчик відбитка пальців під захисним склом Gorilla Glass 5.
Крім відмінностей у діагоналях екранів, варто відзначити і кількість точок на дюйм, у A54 їх більше, але це не помітно. Обидва дисплеї передають деталізоване та чітке зображення.

Продуктивність

Galaxy A34 оснащений процесором MediaTek 1080 Dimensity, у той час як А54 на чіпі від Samsung - Exynos 1380. Обидва процесори чудово справляються із завданнями. Але, виходячи з синтетичних тестів, перший програє другому, а в складних завданнях показує себе більш ефективно.
Системний інтерфейс без недоліків, на обох смартфонах все працює стабільно та швидко.

Операційна система

На смартфонах встановлена оболонка - One UI 5.1, що працює під керуванням Android 13. Свіже програмне забезпечення відразу при першому запуску. Також наголосимо, що підтримка програмного забезпечення на цих смартфонах до 5 років. За цей час буде випущено до 4-х повноцінних оновлень із усілякими патчами для усунення проблем із безпекою.

Мобільні камери

Хоч і за кількістю також – по 3 задні та одна фронтальна у кожному смартфоні, – якістю вони відрізняються.
Основні камери мають підтримку оптичної стабілізації та автофокусу, зйомка на ходу виходить без трясіння та розмиття.
Galaxy A34 – головний модуль 48 Мп, у той час як A54 – 50 Мп, з великим сенсором, що є плюсом до якості.
Ширококутна камера А34 має сенсор 8 Мп. Знімає добре, без жодних перешкод. У А54 аналогічний модуль 12 Мп, практично майже без відмінностей, крім деталей.
Макро-камери смартфонів однакові – 5 Мп. Об'єкти на кадрі деталізовані та чіткі.
Що стосується фронтальної камери, то A34 модуль 13 Мп, а А54 цей показник - 32 Мп. Обидві камери справляються зі своїми завданнями, але більше деталей та кольорів в другого смартфона.
Зйомка відео підтримує 4К за 60 к/с.

Звук

Обидва смартфони за цим параметром не відрізняються. Об'ємне звучання Dolby Atmos, завдяки якому звук якісний та гучний. На жаль, відсутні порти 3.5 mini-Jack, тому підключення навушників здійснюється через роз'єм Type-C або без проводу по Bluetooth.

Автономність

Також і з акумулятором, однакова ємність 5000 mAh. За середнього використання смартфони спокійно працюють до кінця доби. Але завдяки більш енергоефективному процесору A34 цей показник може бути на пару годин довше.
Обидва смартфони підтримують швидку зарядку до 25 Вт. Для заряджання потрібно до 1.5 годин.

Підсумки

Обидва смартфони мають сильні сторони, серед яких дизайн, камери, великий екран, автономність та захист корпусу.
Якщо важливі розміри, зручність, камери та панель зі скла, то варто віддати перевагу Samsung A54. Якщо продуктивність та автономність - Galaxy A34.
Переглянути всі характеристики Samsung Galaxy A34 та Samsung Galaxy A54 можна в інтернет-магазині Device Market. Також просто оформити замовлення, всього за кілька кліків.