Рейтинг пристроїв 2024 року вартістю до 10 000 грн. Усі смартфони, представлені у цьому списку, ви можете придбати у нашому інтернет-магазині.

Xiaomi Redmi Note 12 4G

На відміну від моделі 5G, версія Xiaomi Redmi Note 12 4G одягнена у водонепроникний корпус (IP53) із плоскою матовою задньою панеллю. Дисплей має вражаючі характеристики для свого цінового діапазону - він виконаний за технологією AMOLED і має роздільну здатність 1080p. Крім того, 6,67-дюймова матриця демонструє глибокий чорний колір і пристойну точність передачі кольору, хоча їй не вистачає підтримки HDR. Завдяки частоті оновлення 120 Гц, прокручування екрану стало дуже плавним, а максимальна яскравість в автоматичному режимі досягає 740 нит.

Смартфон оснащений одним динаміком, тож на стереозвук тут розраховувати не доводиться. Сканер відбитків пальців вбудований у бічну кнопку живлення. Xiaomi Redmi Note 12 4G працює на новітньому інтерфейсі MIUI 14, побудованому на базі Android 13. Ви можете підібрати собі пристрій із 64 або 128 ГБ пам'яті, яку можна розширити за допомогою карт MicroSD. Завдяки набору мікросхем Snapdragon 685, виконаному за шестинанометровим техпроцесом, смартфон добре зарекомендував себе у тестах продуктивності.

Як і його попередник, Xiaomi Redmi Note 12 4G оснащений акумулятором ємністю 5000 мАч з підтримкою 33-ватної зарядки. У простенькому тесті нам вдалося зарядити батарейку від 0% до 55% лише за півгодини. В основній камері зібрано три фотосенсори з роздільною здатністю 50+8+2 Мп. Денні фото та портретні знімки виглядають дуже добре, тільки 2-мегапіксельна макрокамера трохи псує загальне враження низькою деталізацією та тьмяними кольорами. В умовах недостатнього освітлення надширококутна лінза через відсутність "Нічного" режиму працює нестабільно, а селфі, зроблені на 13-мегапіксельну фронтальну камеру, теж не вражають.

Плюси

  • Відмінний AMOLED-дисплей
  • Камери вище середнього
  • Цікавий дизайн

Мінуси

  • Немає "Нічного" режиму
  • Відсутній стереозвук.

Motorola Moto G54

Телефон був представлений на початку вересня 2023 як наступник Moto G53. Для нього було обрано 6,5-дюймовий OLED-екран з роздільною здатністю 2400х1080 пікселів та частотою оновлення 120 Гц. Це гарний доробок, враховуючи те, що його попереднику доводилося задовольнятися меншим HD-дисплеєм. Motorola Moto G54 живиться від чіпсету MediaTek Dimensity 7020 з 8 ГБ оперативної пам'яті. Внутрішнє сховище об'ємом 128 ГБ можна розширити картками microSD. Телефон оснащений дактилоскопічним датчиком, стереодинаміками та слотом для двох SIM-карток. Прослуховувати музику можна в навушниках із звичайним 3,5-мм роз'ємом.

Селфі-камера з роздільною здатністю 16 Мп вбудована в крихітний отвір у верхній частині екрану. Позаду Motorola Moto G54 розташувалися ще дві лінзи, включаючи головний детектор на 50 Мп. Він має оптичну стабілізацію зображення, тому фотографії та відео містять менше вібрацій. Його доповнює ширококутний 8-мегапіксельний об'єктив. Цікаво, що спеціально для китайського ринку виробник замість останнього фотосенсора комплектує смартфон датчиком глибини.

Акумулятор ємністю 5000 мАг заряджається від блока живлення потужністю 15 Вт через з'єднання USB-C. Бездротова зарядка, звичайно, у пристроях даної цінової категорії все ще вважається великою рідкістю. Телефон поставляється з Android 13, але він, напевно, отримає оновлення до Android 14 завдяки анонсованій підтримці програмного забезпечення протягом трьох років. Motorola Moto G54 можна придбати у двох варіантах пам'яті. Модель початкового рівня має на борту 4 ГБ ОЗП і сховище об'ємом 128 ГБ, а "просунута" версія продається з набором 8/256 ГБ.

Плюси

  • Витончена "зовнішність"
  • OLED-екран із частотою 120 Гц
  • Andoird 13 з коробки
  • Гарний час автономної роботи

Мінуси

  • Немає стереодинаміків
  • Камери знімають посередні фотографії.

Samsung Galaxy A24

Samsung Galaxy A24 – молодший брат моделей A34 та A54. Він оснащений повільнішим процесором MediaTek Helio G99. Як не дивно, він навіть повільніший за чіпсет Snapdragon 695, який встановленого в позаминулому Galaxy A23. Тому виберіть інший телефон, якщо ви любите 3D-ігри. Приємний на вигляд 6,5-дюймовий OLED-дисплей (2340х1080) пропонує користувачам насолодитися ідеальним рівнем чорного та високою контрастністю. Крім того, корейці укомплектували смартфон 6 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам'яті, а також слотом для картки micro SD.

Акумулятор Samsung Galaxy A24 зі стандартною ємністю (5000 мАг) з урахуванням "скромного" обладнання та при середніх навантаженнях може протриматися до кінця дня. Смартфон випускався з прошивкою Android 12, але компанія офіційно заявила, що він "переживе" два серйозні апгрейди програмного забезпечення (до Android 14) і чотири роки оновлень системи безпеки.

Селфі-камера Samsung Galaxy A24 на 13 мегапікселів розташована у невеликому краплеподібному вирізі. На задній панелі ви знайдете ще три лінзи, з яких особливо цікава головна камера на 50 Мп. Ширококутний об'єктив має роздільну здатність всього 5 Мп, тому він робить знімки з поганою деталізацією. З цієї ж причини про якісні фото, виконані двомегапіксельним макрооб'єктивом, можна також забути.

Плюси

  • Привабливий дизайн
  • Яскравий Super AMOLED-дисплей
  • Хороша якість фото та відео
  • Наявність роз'єму 3,5 мм та NFC

Мінуси

  • Повільний процесор
  • Відсутній захист IP53
  • Тихі динаміки, поганий звук.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

Гладка задня частина смартфона справляє на користувачів незабутнє враження. Єдиний недолік цієї краси – відбитки пальців там залишатимуться завжди. На звороті 6,67-дюймовий AMOLED-екран FHD+ (2400х1080, 900 нит, 120 Гц) плавно переходить у бічні грані Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G. Якість складання хороша, до того ж корпус захищений від проникнення води та пилу за всіма умовами стандарту IP53.

Продуктивність телефону на рівні, оскільки тут встановлений процесор MediaTek Dimensity 1080, який розганяється до 2,6 ГГц. Пам'яті теж у достатку - 6/8 ГБ ОЗП LPDDR4X та сховище UFS 2.2 об'ємом 128/256 ГБ. На правому торці Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G у кнопці живлення виявився сканер відбитків пальців, внизу розташувався порт USB-C. Батарея ємністю 5000 мАч повністю заряджається від штатного адаптера (67 Вт) трохи менше, ніж за годину. Заряду має вистачити приблизно на 9,5 годин перегляду відео.

До потрійної камери (50+8+2 Мп) причепитися складно, хоча там є певні претензії до фотографування у темну пору доби. Двомегапіксельний датчик Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G, незважаючи на невелику роздільну здатність, відмінно справляється з розмиттям фону.

Оскільки телеоб'єктиву тут немає, доводиться користуватися цифровим збільшенням картинки (х10). Для людей з просунутими навичками Xiaomi пропонує використовувати режим Pro, який дозволяє тонко налаштовувати практично кожен параметр зйомки.

Плюси

  • Швидка зарядка в комплекті
  • Чудовий AMOLED-екран
  • Відмінний стереозвук
  • Камера при денному світлі

Мінуси

  • Немає слота для картки microSD
  • Слизький корпус, швидко забруднюэться
  • 4К тільки при 30 кадрах в секунду.

Nokia G42

HMD Global випустила телефон Nokia G42, який можна упорядкувати самостійно за допомогою інструментів iFixit. Розміри смартфона складають 165х75,8х8,55 мм, а вага - 192 г. Екран теж немаленький: РК-панель має діагональ 6,56 дюйма і роздільна здатність Full HD +. Частота оновлення 90 Гц повинна гарантувати плавну роботу, а захисне скло Gorilla Glass 3 не залишить шансів на появу подряпин. За продуктивність пристрою відповідає процесор Qualcomm SM4350 Pro та 6 ГБ ОЗУ.

Ємність акумулятора становить 5000 міліампер-годин, а обсяг внутрішньої пам'яті дорівнює 128 ГБ. Його можна розширити до 1 Терабайта за допомогою картки microSD. Також на борту є датчик відбитків пальців та прошивка Android 13. За словами виробника, Nokia G42 отримає три роки оновлень безпеки та два роки оновлень системи. До речі, інші бренди, такі як Google або Samsung, підтримують свої продукти у актуальному стані набагато довше.

HMD Global оснастила смартфон трьома об'єктивами ззаду. Основна лінза має роздільну здатність 50 Мп, а макрокамера - 2 Мп. Також тут є датчик глибини на 2 Мп та селфі-камера, за допомогою якої можна робити знімки на 8 Мп. Серед безлічі налаштувань та опцій Nokia G42 можна знайти нічний та портретний режими. Однак користувачам не варто спокушатися на велику роздільну здатність основного фотосенсора - уявлення про реальну якість фотографій можуть дати тільки лабораторні випробування.

Плюси

  • Відмінна автономність
  • Чиста прошивка Android 13
  • Можна ремонтувати самостійно

Мінуси

  • Невелика швидкість обміну даних із накопичувачем
  • Камера неправильно передає кольори.

Xiaomi POCO M5s

Смартфон оснащений 6,43-дюймовим AMOLED-екраном з роздільною здатністю 1080х2400 пікселів. До дисплею особливих питань немає – у нього чудові кути огляду, насичені кольори та гарна контрастність. Xiaomi POCO M5s працює під керуванням MIUI 13, створеної на базі Android 12. Фірмова прошивка містить у собі зручні інструменти для тонкого налаштування інтерфейсу трубки "під себе".

Двигуном смартфона є Helio G96 – це процесор середнього класу, який без проблем справляється з більшістю завдань. У телефоні також є 4 ГБ оперативної пам'яті. Акумулятор Xiaomi POCO M5s ємністю 5000 мАг підтримує технологію швидкого заряджання потужністю 33 Вт. Це означає, що батарейку можна наповнити енергією від 0 до 100% приблизно за годину. Одного заряду цілком вистачає на цілий день роботи, навіть за інтенсивної експлуатації трубки.

Камера на задній стороні складається з чотирьох лінз: основної 64-мегапіксельної, надширококутної 8-мегапіксельної, 2-мегапіксельного макросенсора і датчика глибини на 2 Мп. Селфі-камера - це 13-мегапіксельний об'єктив. Слід зазначити, що основний сенсор Xiaomi POCO M5s робить чудові фотографії при хорошому освітленні, але при нестачі світла знімки можуть виявитися зернистими.

Надширококутна лінза теж хороша, але, якщо придивитися, у кутах є трохи "шуму". Режим макро не дуже корисний, а датчик глибини вмикається лише під час зйомки портретного фото.

Плюси

  • Яскравий AMOLED-дисплей
  • Надширококутний об'єктив
  • Відмінна витривалість
  • Привабливий дизайн

Мінуси

  • Частота оновлення екрана 60 Гц
  • Погана робота камери при слабкому освітленні
  • Немає підтримки 5G.

Samsung Galaxy M14

Пристрій виглядає дуже добре, а його краї плавно закруглені, що забезпечує, у тому числі, і гарний захват рукою. Камери на задній стороні не об'єднані в один модуль, а вбудовані в окремі акуратні комірки. На передній панелі Samsung Galaxy M14 домінує великий та яскравий 6,6-дюймовий дисплей FHD+. Є два режими роботи частоти оновлення екрана: ручний (лише 60 Гц) та адаптивний (до 90 Гц). Крім того, він захищений від будь-яких пошкоджень міцним склом Gorilla Glass 5.

У смартфоні встановлений процесор Exynos 1330, який працює у поєднанні з 4/6 ГБ ОЗП та вбудованою пам'яттю об'ємом до 128 ГБ. Як ви знаєте, в такій конфігурації Samsung Galaxy M14 легко справляється з повсякденними завданнями, а при тривалій грі він навіть особливо не нагрівається. Батарея підвищеної ємності (6000 мАг) тепер сумісна із швидкою зарядкою потужністю 25 Вт, яка, на жаль, не входить до комплекту постачання. Енергії акумулятора достатньо для живлення смартфона в "щадному" режимі протягом двох днів.

Основна камера Samsung Galaxy M14 складається із трьох лінз (50+2+2 Мп). Головний 50-мегапіксельний сенсор має цікаву особливість - він намагається надавати яскравих кольорів "сірої" дійсності.

В цілому фотографії радують око гарною деталізацією та чіткістю зображення. Знімки при слабкому освітленні в нічному режимі теж виглядають пристойно, незважаючи на всі спроби камери зробити їх світлішими та красивішими. 13-мегапіксельний фотосенсор на лицьовій панелі теж робить чіткі та різкі фото.

Плюси

  • Величезна батарея
  • Хороша продуктивність
  • Якісна основна камера
  • Дисплей 90 Гц

Мінуси

  • У комплекті відсутній зарядний пристрій
  • Не вистачає AMOLED-дисплея
  • Корпус не має захисту від потрапляння всередину води та пилу.

Xiaomi Redmi Note 12S

Смартфон може похвалитися вражаючим 6,43-дюймовим дисплеєм AMOLED з роздільною здатністю FHD+ (1080х2400), частотою оновлення 90 Гц і максимальною яскравістю 700 кд/м2. Цей екран підтримує HDR для кращого візуального сприйняття. Xiaomi Redmi Note 12S також оснащений потужними стереодинаміками з дуже чистим звучанням. Його корпус виготовлений із пластику та скла Corning Gorilla Glass 3 для додаткової міцності.

Усередині пристрою знаходиться чіпсет Mediatek Helio G96, створений за 12-нм технологією, доповнений 6/8 ГБ оперативної пам'яті LPDDR4X та внутрішнім простором об'ємом 64/256 ГБ UFS Storage 2.2. У тесті AnTuTu смартфон набрав 302 877 балів, що є непоганим результатом. Xiaomi Redmi Note 12S також має слот для підключення зовнішніх SD-карт. Сканер відбитків пальців вбудований в бічну кнопку живлення, також є просунута система охолодження процесора.

Блок камер складається з трьох лінз: основного датчика Samsung S5KHM2 з роздільною здатністю 108 Мп, ширококутного об'єктиву на 8 Мп та двомегапіксельного макросенсора. Спереду встановлена чудова селфі-камера на 16 Мп. Що стосується можливостей підключення, Xiaomi Redmi Note 12S обладнаний модулями Bluetooth 5.0, Dual SIM, NFC, аудіороз'єм та інфрачервоним портом. Ємність акумулятора стандартна (5000 мАг), але він підтримує швидку зарядку потужністю 33 Вт.

Плюси

  • "Довговічна" батарея
  • Яскравий дисплей
  • Непогана селфі-камера

Мінуси

  • Немає стабілізації основної камери
  • Низька якість нічних фотографій.

Xiaomi Poco X5

З моменту випуску в лютому 2023 року смартфон миттєво став хітом завдяки своїй функціональності. Досить сказати, що він оснащений 6,67-дюймовим AMOLED-екраном з роздільною здатністю 1080х2400 (FHD+), частотою оновлення 120 Гц, пікової яскравістю 1200 кд/м2 та коефіцієнтом контрастності 4500000:1. З доступних елементів безпечного входу Xiaomi Poco X5 є сканер відбитків пальців, вбудований в кнопку живлення на правому ребрі.

Під елегантним зовнішнім виглядом ховається потужний процесор Qualcomm Snapdragon 695 (SM6375, 6 нм), 6/8 ГБ ОЗП LPDDR4X та 128/256 ГБ внутрішньої пам'яті UFS Storage 2.2. У результаті смартфон видав вражаючий результат на AnTuTu, набравши 395 000 балів. Крім того, Xiaomi Poco X5 обладнаний модулями Bluetooth 5.1, NFC та Dual SIM. Також у трубці знайшлося місце для аудіороз'єму та інфрачервоного датчика. Зрештою, акумулятор ємністю 5000 мАг можна підключити до швидкого зарядного пристрою на 33 Вт.

На задній панелі смартфона розташувалася потрійна камера, що складається з об'єктиву з роздільною здатністю 48 Мп (f/1,8, розмір пікселя 0,640), ширококутної лінзи на 8 Мп (f/2,2) та двомегапіксельного макросенсора (f/2,4). На звороті знаходиться одинокий 13-мегапіксельний датчик з діафрагмою f/2,45 для зйомки автопортретів. Загалом, Xiaomi Poco X5 є чудовим телефоном середнього класу, який ідеально підійде для покупців з обмеженим бюджетом.

Плюси

  • Шикарний дисплей
  • Відмінна автономність
  • Допустиме заряджання адаптером потужністю 33 Вт

Мінуси

  • Немає стереозвуку
  • Відеоролики записуються в поганій якості.

Motorola Moto G32

На передній панелі трубки ми бачимо 6,5-дюймовий дисплей з роздільною здатністю FHD+ та частотою оновлення 90 Гц. Покриття Panda Glass 3 (аналог Gorilla Glass 3) забезпечує надійний захист екрана. Рамка на "підборідді" потовщена, але це аж ніяк не псує загальне враження від смартфона. Що важливо: в лотку Motorola Moto G32 на лівому торці можна одночасно розмістити 2 SIM-картки та карту microSD для розширення пам'яті до 1 ТБ. Корпус телефону виготовлений з дотриманням вимог сертифіката IP52, тому пил або волога йому не страшні.

Пристрій оснащений восьмиядерним чіпсетом Qualcomm Snapdragon 680 та графічним процесором Adreno 610. Тому навіть мінімальний набір оперативної пам'яті в 4 ГБ не може зіпсувати враження від швидкості реакції чіпа: всі програми завантажуються швидко і без проблем працюють у фоновому режимі. Але якщо ви хочете грати в "важкі" ігри, вам слід все ж таки вибрати модель з великим обсягом ОЗП. Головною перевагою інтерфейсу Motorola Moto G32 можна вважати те, що він не перевантажений надлишковим програмним забезпеченням.

Камера на задній панелі включає в себе основний датчик на 50 Мп, надширококутний об'єктив на 8 Мп і двомегапіксельний макросенсор. Фотографії, зняті 50-мегапіксельною лінзою при денному світлі, добре освітлені та містять велику кількість деталей.

Надширококутний 8-мегапіксельний сенсор Motorola Moto G32 ідеально підходить для зйомки групового фото, проте по краях зображення є спотворення. Селфі-камера з роздільною здатністю 16 Мп робить нормальні знімки на світлому фоні, а в темний час доби ситуацію трохи рятує режим HDR.

Плюси

  • Хороша автономність
  • Відмінний екран
  • Наявність швидкого заряджання потужністю 33 Вт
  • Сертифікат IP52

Мінуси

  • Немає підключення 5G
  • Занадто просте програмне забезпечення для основної камери.