Місткість акумулятора є визначальним фактором при виборі нового телефону. І хоч якими б ми не були обережними, згодом його стан погіршується. Це природний процес, якому не можна запобігти, але є спосіб його уповільнити. У сучасних пристроях, щоб замінити "втомлену" батарею, потрібно звернутися в сервісний центр. Проте визначити рівень її "здоров'я" ми можемо самостійно.

Для початку зайдіть в "Налаштування" на вашому Android-пристрої та виберіть там меню "Живлення та продуктивність". У цьому розділі ви знайдете інструменти для оптимізації споживання енергії, встановлення часу увімкнення/вимкнення смартфона, а також подивитися, які застосунки виснажують акумулятор. Якщо вам не сподобається активність будь-якої програми, можна зупинити її одним натиском.

Власники Samsung Galaxy також можуть без проблем перевірити стан батареї. Для цього потрібно відкрити меню "Пам'ять" та зайти на вкладку "Отримати допомогу" внизу. Потім натисніть на "Інтерактивні перевірки". У списку необхідно вибрати пункт "Акумулятор", і подивитися, як програма Samsung Members оцінює час автономної роботи телефону.

Якщо вас не влаштовують ці дані, не впадайте у відчай - в інтернеті повно аналогічного софту. Екосистема Android пропонує велику свободу вибору зовнішнього програмного забезпечення, включаючи моніторинг батареї. Більшість із них безкоштовні, а при переході на преміум-підписку надають ще більше корисних функцій.