Минулорічні смартфони POCO F5 і F5 Pro увійшли до числа недооцінених телефонів 2023 року. То були чудові трубки, про існування яких, на жаль, публіка швидко забула. Тоді, нагадаю, дешевшу модель розкуповували охочіше через найкраще співвідношення ціна/якість. Судячи з того, як розвивається ситуація сьогодні, те саме може статися і цього року.

Ми вже писали, що у Xiaomi POCO F6 Pro несподівано з'явився брат-близнюк Redmi K70 із процесором Snapdragon 8 Gen 2, а тепер раптом з'ясовується, що POCO F6 отримає чіпсет Qualcomm SM8635. Це технічне позначення набору мікросхем Snapdragon 8s Gen 3, який буде представлений за кілька днів - його точну назву ми поки що не знаємо. Відомо тільки, що продуктивність чіпа буде на рівні Snapdragon 8 Gen 2 або трохи вище. Тож тут можна запитати: який смартфон (POCO F6 або POCO F6 Pro) називатиметься "старшим" у лінійці?

Але й це ще не все! Глобальній версії POCO F6 також надано номер моделі 24069PC21G. Це позначення відповідає 24069RA21C, тобто китайському варіанту Redmi Note 13 Turbo. Якщо згадати, що Xiaomi POCO F6 Pro має спільні характеристики з Redmi K70, то виходить, що китайці буквально "насмикували зі світу по нитці" для створення наступної серії POCO. Так, виробник може трохи підкоригувати специфікації майбутніх смартфонів - додасть швидку зарядку, змінить ємність батареї або роздільну здатність камери, але це буде не нова трубка, а легка модифікація інших пристроїв бренду.