Нещодавно компанія подала патентну заявку під номером 2022308530675 до Державного відомства інтелектуальної власності Китаю (SIPO), в якій детально описується її складаний пристрій. У супровідних документах зазначено, що механізм складання буде виконаний у формі літери "Z". Точно таку саму конструкцію раніше використовувала Huawei у своїй розкладачці Mate XT. На зображенні ясно видно, що потрійний гнучкий смартфон Xiaomi отримає горизонтально розташований острівець задньої камери, як у Mix Fold 4.

У цьому фотомодулі виробник розмістить три об'єктиви на противагу чотирьом лінзам у того ж Mate XT. До того ж прототип має набагато товщий вигляд, ніж трубка Huawei. Втім, у виробника ще є час удосконалити свою розкладачку до її виходу. Згідно зі звітом, новий смартфон із двома парами шарнірів може бути випущений у 2025 році. А перші згадки про цю розробку були зафіксовані зовсім недавно - в серпні 2024 року. Якщо все пройде гладко, то Xiaomi може приєднатися до гонки за лідерство в сегменті потрійних гнучких смартфонів.

Можливий дизайн нового потрійного смартфона Xiaomi

Наразі в новій ніші одноосібно господарює Huawei зі своїм Mate XT, і жодної альтернативи цій моделі не очікується аж до кінця 2024 року. Нагадаємо, що китайський бренд зіткнувся з несподіваними труднощами. Річ у тім, що на офіційному сайті бренду вже заброньовано 6,3 мільйона одиниць нещодавно випущеного потрійного гнучкого смартфона, незважаючи на його захмарну ціну. Проблема полягає в тому, що Huawei не розраховувала на такий високий попит і зараз просто фізично не може його задовольнити. Коментуючи ситуацію, аналітик Мінг-Чі Куо повідомив, що компанія перебуває в процесі перегляду своїх початкових планів з постачання на ринок першої партії з 500 000 телефонів Mate XT.