Чутки про появу першого телефону Tesla ходять давно. Ілон Маск дійсно хоче вийти на цей ринок, щоб конкурувати з такими брендами, як Apple, Xiaomi та Samsung. Нещодавно ця ідея набула нового сенсу завдяки твіту Маска, в якому він заявив, що, якщо Apple і Google видалять додаток "X" з Google Play та App Store, то він точно випустить власну трубку.

Судячи з усього, Tesla Phone матиме топові характеристики і отримає один з найкращих чіпсетів з оперативною пам'яттю об'ємом до 16 ГБ. Навряд чи Маск розроблятиме нову операційну систему, оскільки ця справа надто затратна, та й часу у нього на такі розваги просто немає. Тому ми можемо побачити на цьому смартфоні модифіковану прошивку Android. Можливо, з підтримкою супутникового зв'язку Starlink, яким також володіє бізнесмен.

У мережі ходять чутки, що Tesla Phone отримає AMOLED-екран з діагоналлю не менше шести дюймів, зарядку від сонця, дистанційне керування для автомобілів Tesla і дуже просунуті камери, про які поки що ніхто нічого не знає. Інформації про ймовірну дату запуску першого смартфона Ілона Маска теж немає, хоча влітку минулого року багато говорили про його вихід у квітні 2024 року. Як ви розумієте, ці прогнози не справдилися.

Вартість Tesla Phone досі залишається загадкою. Експерти стверджують, що його реальна ціна, згідно із заявленими характеристиками, має відповідати рівню 800-1200 доларів, або 750-1125 євро. У такому разі, смартфон від Ілона Маска дійсно може скласти серйозну конкуренцію найкращим продуктам Xiaomi, Samsung та Apple.